.
Вход / Регистрация

Поли Генова

поли генова

Поли Генова е универсален артист, който се представя еднакво добре на музикалната, телевизионната и театрална сцена. Кариерата й стартира, когато е едва 4-годишна. Тя е сред първите членове на обичаната детска формация Бон-Бон и е част от нея в продължение на 20 години. Средното си образование завършва в музикалното училище, а след това следва режисура в НАТФИЗ. През 2011 г. и 2016 г. Поли Генова представя България на конкурса „Евровизия“, като завоюва престижното 4-то място в Стокхолм. През 2015 г., когато нашата страна е домакин на „Евровизия“ за детска песен, Поли е водеща на финала и за представянето си е отличена с наградата ЕuroStar Award 2015.

Вече два последователни сезона певицата е част от журито на най-успешното музикално риалити у нас „Гласът на България“. Тя прави пробив и в телевизионното кино, като играе себе си в култовия сериал на bTV „Скъпи наследници“. Телевизионната й кариера включва още формати като „Великолепната шесторка“ , "На инат", "БГ ТОП 40" и др. На театрална сцена Поли проявява актьорската си дарба в успешни проекти като "Аладин", "Грозното пате" и "Някои могат, други - не".

Поли Генова печели сърцата на феновете си не само с таланта и чара си на музикант и актриса, но и с благородните каузи и социални кампании, зад които застава. Участва в Българската Коледа, кампании на UNICEF, SOS детски селища, Информираност за аутизма, подкрепя кампаниите на "Заедно в час".
От 2017 г. Поли Генова е независим и самопродуциращ се изпълнител.

Коментари (5)
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре